fredag 23 augusti 2013

Snabel@ upptäcker sin bokstav

En kul och lite ovanlig bok som kom förra året var Snabel@ upptäcker sin bokstav : En bok om datorn av Linda Palm och Jessica Lindholm. Jag blev tipsad om den av en kollega redan då, men har köpt in den först nu. Inte en dag för tidigt!

Snabel@ är ett lustigt blått djur som ska skicka mail och använda datorn, och boken förklarar för barnen hur datorn fungerar.

Det är väldigt mycket fokus just på mail, så den är nog som mest användbar just när man har en grupp barn som ska lära sig att använda mail för första gången. Men det går också att använda den för att prata om annat som rör datorn: Hur internet fungerar, vad man kan använda datorn till, vilka olika slags datorer och tillbehör som finns – och inte minst ett uppslag med datorgymnastik! (Mycket praktiskt även för oss vuxna!)


Boken passar för barn i förskoleklass och den tidiga skolåldern. Jämfört med Statens medieråds ”Nosa på nätet” är den inte lika utförlig, men är å andra sidan betydligt lättare för barnen att hänga med i. För mig som har många barn som inte har kommit så långt med svenskan är Snabel@ precis lagom för datorkunskap i de lägre åldrarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar